Методи приготування на вугільному грилі Вебер
Вугільні грилі від американського бренду Weber давно зарекомендували себе завдяки якості, надійності та довговічності. З їх допомогою ви зможете приготувати м'ясо, рибу, овочі з приголомшливим смаком та димним ароматом. Тим більше що є можливість поекспериментувати з різними методами приготування, щоразу отримуючи новий результат. Пропонуємо кілька цікавих способів розподілу вугілля, які допоможуть освоїти мистецтво грилінгу з нуля та навчитися створювати кулінарні шедеври на задньому дворі свого будинку.
1. Прямий метод.
Це базовий спосіб приготування — простий та зрозумілий. Відмінне рішення для приготування невеликих шматків м'яса, морепродуктів, овочів та взагалі будь-яких продуктів, які потрібно смажити на грилі протягом 15-20 хвилин. Це можуть бути куряче філе, стейки, ковбаски та навіть креветки. Поступово розподіліть брикети по всій решітці. Потім помістіть решітку на барбекю і прямо над вугіллям розташуйте їжу. Конструкцію гриля можна закрити як кришкою, так і залишити відкритою. У першому випадку ви забезпечите однакову температуру по всій поверхні барбекю Weber та зможете тримати процес приготування під контролем.
Так як продукти знаходяться безпосередньо над гарячими брикетами, при температурі 175-250 °С вони готуються дуже швидко. На них залишається гарний слід-сітка від решітки, характерний для гриля.
Корисні поради від професіоналів (методи приготування продуктів на вугільному грилі Вебер можуть відрізнятися, але є й загальні рекомендації, які допоможуть зробити смак страв ще краще) Ділимося досвідом професійних грилерів:
- Виберіть правильне вугілля. Грилерам-новачкам краще стартувати з деревно-вугільних брикетів. Вони нагріваються рівномірніше від кускового деревного вугілля неправильної форми. Якщо ви вже досить досвідчені, спробуйте вугілля з твердої деревини. Він горить трохи жаркіше, що робить його добрим вибором для випалу.
- Не відкривайте кришку гриля. Це потрібно робити тільки за потребою, тому що при кожному відкритті жар швидко залишає барбекю. Ваше завдання — зберегти тепло всередині. Щоб контролювати температуру, поекспериментуйте із кількістю вугілля, також для цього передбачені вентиляційні отвори. Якщо ж вам потрібно швидко приготувати продукти, наприклад прямим методом, ви можете зовсім не використовувати кришку. Вона потрібна для утримання гарячого повітря, створення непрямого конвекційного тепла.
- Купіть термометр для м'яса. Це найкращий спосіб перевірити напевно, чи готова ваша страва. Для різних м'ясних шедеврів потрібна різна внутрішня температура, і тільки за допомогою спеціального щупа ви зможете її дізнатися. Більше ви не зіткнетеся з ситуацією, коли м'ясо буде готовим, але всередині залишиться сирим.
- Додайте диму. Незалежно від обраної схеми грилінгу, ви можете експериментувати з димом, щоб зробити страви ще смачнішою. Для отримання цього аромату, ніби ви щойно зняли продукти з багаття, використовуйте одну-дві жмені деревної тріски для копчення при кожному готуванні. Сорти дерева — це питання особистого смаку. Але в будь-якому випадку потрібно попередньо замочити тріску у воді і додати їх до вугілля не раніше, ніж ви розмістите продукти на решітці. М'ясо найкраще поглинає запах диму у перші кілька хвилин приготування.
І насамкінець, який би метод готування ви не вибрали, і хоч би якими лайфхаками скористалися, головне у грилінгу — готувати із душею. Насолоджуйтесь процесом та отримуйте задоволення від результату! Смачного!